Het gezin Verhagen (Horse Service)

“WIJ ZIJN 24/7 MET DE PAARDEN BEZIG”

Wij zijn de familie Verhagen; samen runnen wij ons paardenbedrijf Verhagen Horse Service, gevestigd in Boekel. Met ons gezin zijn wij 24/7 met onze paarden en de paarden van onze klanten bezig. Het dekseizoen vinden wij geweldig; dan loopt het bedrijf op volle toeren. Samen zetten we onze schouders eronder.

 

Geschiedenis van Steffi

“het paardenvirus kruipt al generaties lang door ons bloed. Wat ooit begon als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een professioneel paardenbedrijf met vele facetten. Opa Verhagen had tuigers en KWPN-ers waarmee hij hobbymatig fokte. Mijn vader Jan had meer met rijpaarden en fokte ieder jaar al zo’n zes veulens uit Nederlandse en Holsteinse merrielijnen. We reisden ook toen al stad en land af om keuringen en wedstrijden te bezoeken. Ik ben dus al van jongs af aan met paarden bezig”.

“Door hard werken en ons 100% in te zetten hebben we ons bedrijf gebracht tot wat het nu is.”

“Ik was er al vroeg zeker van dat ik ‘in de paarden’ wilde. Maar m’n ouders adviseerden mij om toch eerst een niet-paarden opleiding te gaan doen. Na m’n middelbare school heb ik de opleiding Verpleegkunde succesvol afgerond. Na een tijdje met veel plezier in die sector gewerkt te hebben wist ik toch heel zeker dat ik een paardenbedrijf wilde gaan runnen”.

“in 2010 hebben we de stoute schoenen aangetrokken en na wat aanpassingen aan de varkensschuren hebben we het bedrijf omgevormd naar een hengstenhouderij. Wat betreft de timing kon het niet slechter, de financiële crisis deed zijn inslag en er zat een flinke krimp in de markt. Maar door hard werken en ons 100% in te zetten hebben we het bedrijf gebracht tot wat het nu is”

“in de afgelopen jaren hebben we ons bedrijf zo opgebouwd dat er praktisch en snel gewerkt kan worden. Met 40 boxen, een 20 x 40m binnenbak, 2 wasplaatsen, 2 opvoelboxen, zadelkamer, een royale buitenpiste, groepsboxen voor circa 30 jonge paarden, dekruimte en een laboratorium waar het sperma verwerkt en verstuurd kan worden, voldoet het complex aan al onze eisen. In de toekomst willen we nog wel bijbouwen, zodat er meer stallen komen en we een EU-gecertifieerd station kunnen worden.”

“Mijn ouders, Jan en Wilma, steunen me ontzettend veel en doen thuis alle werkzaamheden als ik tijdens het dekseizoen in de middagen van huis ben om merries te insemineren en veulens te bekijken”.

“Vaak leveren we de merrie na enkele weken weer drachtig af bij de klant.”

“Naast de hengstenhouderij, keuringsklaar maken, handel en het opfokken van de paarden bieden we ook de mogelijkheid voor geboortebegeleiding. Dit houdt in dat wij de drachtige merrie en de geboorte van het veulen kunnen begeleiden voor onze klanten. Dit maakt de hele cirkel op het gebied van merriebegeleiding weer rond en zo kunnen we de merriehouders een extra service aanbieden”.