Hengstenbegeleiding

JE HEBT EEN GOEDGEKEURDE HENGST. EN NU?

  • Sperma vangen & verwerken
  • SEM & EVA testen afnemen
  • Verzendklaar maken
  • Dekadministratie bijhouden
  • Training van de hengst
  • Management inclusief training
  • Begeleiding naar shows
  • Marketing rondom de hengst
  • Veterinaire begeleiding
Je hebt een goedgekeurde hengst: Gefeliciteerd! Een prestatie van formaat. Het is nu zaak om fokkers te bereiken en dekkingen van je hengst te verkopen. Dit kost veel tijd en is specialistisch werk. Wij kunnen je hierbij helpen. Verhagen Horse Service is een gecertificeerde hengstenhouderij en gecertificeerd KI-Station dat hier veel ervaring in heeft. Lees hieronder wat wij voor jou kunnen betekenen.


Stalling

Je kunt ervoor kiezen om de hengst bij ons te stallen. Dit is met name tijdens het dekseizoen gemakkelijk. Ons bedrijf is van alle gemakken voorzien om hengsten goed te kunnen huisvesten. Daarnaast hoeft de hengst niet vaak getransporteerd te worden.

Training

Om de hengst in topconditie te houden is een goede training belangrijk. Dit doen wij door middel van longeren. Het onder de man trainen van het paard behoort bij ons niet tot de mogelijkheden.

CEM en EVA

Wij zijn gecertifieerd om CEM en EVA testen af te nemen. CEM staat voor ‘Contagious Equine Metritis’ en is een besmettelijke baarmoederontsteking die uiteindelijke kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid en abortus.
Het ‘Equine Virale Arteritis ‘(EVA) is een besmettelijke geslachtziekte bij paarden en kan bij drachtige merries leiden tot abortus. Beide virussen worden in het sperma en of bloed getraceerd.

NVWA

Wij voldoen aan alle eisen dei de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) aan bedrijven stelt die sperma winnen en verhandelen. Denk hierbij onder andere aan het hanteren van de protocollen over hygiënevoorschriften, het bijhouden van de registers, de winningen en transacties. Maar ook het uitgeven van een geleidebiljet wanneer het sperma ons winstation verlaat.

Begeleiding shows

Wij hebben al vele hengsten begeleid naar hengstenshows in binnen- en buitenland. Een kostbaar bezit een goedgekeurde dekhengst moet op een professionele manier vervoerd en begeleid worden door mensen met ervaring.

Marketing

De keuze voor de fokker is groot. Daarom is het goed de fokker te informeren waarin jouw hengst uitblinkt.