• Herakles hengst
  • Herakles hengst
  • Herakles hengst
  • Herakles hengst

Herakles

Catoki x Landor S x Corofino I

Kleur Bruin
Geboortejaar 2012
Goedgekeurd bij KWPN
Schofhoogte 1.69m
Dekgeld €1.100,-
Gust €250,-

Heb je een vraag? Bel ons even op 06 22 09 85 70
Of stuur een mailtje naar info@verhagenhorses.nl

Herakles

Springhengst

De KWPN-hengst Herakles is het perfecte voorbeeld van een modern sportpaard. Niet alleen is hij lichtvoetig, ook springt met veel reflexen en is uitermate voorzichtig. Zijn exterieur is prachtig en laat hij zich fijn rijden. Alle ingrediënten die een topatleet dient te hebben zijn daarmee verenigd in deze Catoki-zoon Herakles. Tijdens het verrichtingsonderzoek viel hij al op door zijn springmanieren en wist hij louter 8 of hoger te scoren op de springonderdelen. Inmiddels loopt Herakles verdienstelijk op concours en daarbij vallen steeds zijn reflexen, vermogen en voorzichtigheid op.

Afstamming Herakles

De vader van Herakles, Catoki,  liep zelf jarenlang succesvol op Grand Prix niveau, met goede resultaten in onder andere de GP van Vigo, Bordeaux, Doha, La Baule, Aken, Hickstead, Balve, Helsinki en Valkenswaard is de erelijst van vader Catoki op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Moeder La Costa is een staatspremiemerrie van de onlangs overleden Landor S. La Costa is een goed ontwikkelde merrie die over veel ras en uitstraling beschikt en goed in het rechthoeksmodel staat. In de pedigree van La Costa zien we vervolgens het bloed van de invloedrijke hengsten Corofino en Landgraaf I.

Carrière in de sport

Herakles zal rustig verder worden opgeleid voor een carrière in de springsport en zal daarnaast via vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. Met zijn topkwaliteit zien we een grote toekomst voor deze beeldschone hengst. Zijn internaionale debuut eerder dit jaar mag met gepaste trots een droomdebuut worden genoemd met 3 dagen een foutloze ronde wat resulteerde in een 3e plaats op de eerste dag, winst op de tweede dag en in de finale een mooie afsluitende 2e plek.

Pedigree

Stamboom van een topatleet

Catoki Cambridge Caletto
Hilgunde
Bilda Silvester
Vordula
La Costa Landor S Landadel
Fureida II
K-Costa Rica Corofino
La Toya

Stap: 5
Draf: 6
Houding en balans: 7,5
Galop (2x): 8
Reflexen (2x): 8
Techniek (2x): 8
Vermogen (2x): 8,5
Rijdbaarheid en instelling: 8
Aanleg als springpaard: 8
——————————————————
Totaal: 81

Herakles maakte zijn internationale debuut in Opblabbeek in januari 2018. Onder Kimberley Winsingh werd Herakles tweede in de finale CSIYH.

Herakles toonde een collectie goed tot zeer goed ontwikkelde, soms hoogbenige veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben doorgaans een goed liggende schouder. De bovenlijn zou verschillende keren wat sterker en meer aangesloten moeten zijn. Het voorbeen is correct gesteld. De veulens stappen correct en opmerkelijk ruim. De draf heeft een goede afdruk, is goed van ruimte, houding en souplesse. De galop is goed van ruimte, heeft veel souplesse en een goede afdruk en balans.

Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens
Herakles kan het model en de bewegingen verbeteren en techniek en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.