• Hennessy hengst

Hennessy

de Niro x Jazz x Ulft

Kleur Zwart
Geboortejaar 2012
Goedgekeurd bij KWPN, Oldenburger Verband
Predikaten PROK, D-OC
Dekgeld €1.100
Gust €300,-

Heb je een vraag? Bel ons even op 06 22 09 85 70
Of stuur een mailtje naar info@verhagenhorses.nl

Hennessy

Dressuurhengst

Hennessy, de imponerende zwarte prachthengst, werd in 2015 de KWPN-verrichtingskampioen met maar liefst 82 punten! Met name zijn geweldige galop, fijne souplesse en uitstekende houding werden met maar liefst een 8,5 beoordeeld. Daarnaast heeft hij een super karakter en heeft hij al tal van getalenteerde nakomelingen gegeven. Deze kun je ook vinden op deze pagina.

IJzersterke genen

Hij heeft het bloed van drie absolute topverervers door zijn aderen stromen: De Niro, Jazz en Ulft. De Grand Prix-hengst De Niro had alleen in Duitsland al 86 goedgekeurde zonen, waaronder Desparados. Glock’s Voice van Edward Gal is één van zijn vele bekende nakomelingen.

Grootvader Jazz is niet meer weg te denken uit de dressuurpaardenfokkerij en is nog altijd beroemd als vader van toppers als Glock’s Johnson TN en Jerich Parzival. Laatstgenoemde werd geboren uit de beproefde combinatie Jazz x Ulft, die ook de afstamming van Hennessy versterkt.

Moeder Silhouette

De moeder van Hennessy, de elite, preferente merrie Silhouette, is de volle zus van het goedgekeurde Grand Prix-dressuurpaard Ragtime van Christina Robinson (USA). Zelf gaf ze het Z1-dressuurpaard Windy Cliff M.P. (Rohdiamant) en het Z2-dressuurpaard Triorette M.P. van amazone Masja Witteveen.

Nakomelingen Hennessy

Hennessy’s nakomelingen kenmerken zich door hun spectaculaire voorhand en goede ontwikkeling. De veulens bewegen goed met veel souplesse en een ondertredend achterbeen in de draf. Ze galopperen met veel ruimte, souplesse en balans.

De nakomelingen van Hennessy hebben al laten zien bij de beste te horen. Zo werd La Nadinda Altena bijvoorbeeld reservekampioen van de dressuurveulens van de CK Zuid-Holland. Lord Hennessy B werd reservekampioen van de CK Friesland. Latanya VDL werd 3e tijdens de veulenkeuring van Harich.

Pedigree

Louter stempelhengsten

De Niro Donnerhall Donnerwetter
Ninette
Alicante B Akzent II
Wiesenelfe
Silhouette
elite, pref, prok
Jazz
pref
Cocktail, pref
Charmante, keur, prest
Horette
keur, pref
Ulft
Odette, keur, pref

Stap (2x): 8
Draf (2x): 8
Galop (2x): 8,5
Souplesse: 8,5
Houding en balans: 8,5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 7,5
Aanleg als dressuurpaard: 8,5
——————————————————
Totaal: 82

De prachtige zwarte parel Hennessy werd in voorjaar 2015 verrichtingskampioen. Hij behaalde in totaal 82 punten, waarbij zijn geweldige galoppade, fijne souplesse en uitstekende houding en balans met 8½’en werden becijferd. Hennessy verdiende ook voor de aanleg als dressuurpaard een 8½ en 8’en voor de overige basisgangen stap en draf.

Lamour
Een mooi veulen van de hengst Hennessy.Hennessy x Sorento x Fidermark I
Geboren: 2016
Fokker: De Radstake, Varsseveld


MarilynHennessy x Welt Hit II x Ulft
Geboren: 2017
Fokker: A.T. Elema, Marum

Mara BKOHennessy x Scandic x Zandigo
Geboren: 2017
Fokker: E. Kuipers, Opende

Mercedes VHS
Hennessy x Cocktail
Geboren: 2017
Fokker: Verhagen Horse Service, Boekel

LadyHennessy x Vivaldi x Amethist
Geboren: 2017

Matisse (Kampioen Noord-Amerika)
Nakomeling zwarte hengsten Hennessy Matisse overall kampioen in AmerikaHennessy x Prestige VDL x Lorentin I
Geboren: 2017
Fokker: Denise Osborne

Hennessy toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde dressuurveulens met een aansprekende voorhand. Het achterbeen is regelmatig sabelbenig gesteld. De stap is goed van ruimte en enkele keren frans. De draf is goed van ruimte en vertoont veel souplesse met een goed ondertekend achterbeen. De galop is ruim voldoende van ruimte met een goede souplesse en balans.

Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens
Hennessy kan het dressuurmodel verbeteren en maat, uitstraling en souplesse in beweging toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.