• Daily Diamond hengst
  • Daily Diamond hengst

Daily Diamond

Daily Deal x Fürst Heinrich x Wolkentanz

Kleur Donkerbruin 
Geboortejaar  2012
Goedgekeurd bij  KWPN, Hannover
Schofthoogte  1.70m
Dekgeld  €1.250,-
Gust  €300,-

Heb je een vraag? Bel ons even op 06 22 09 85 70
Of stuur een mailtje naar info@verhagenhorses.nl

Daily Diamond

Dressuurhengst

Daily Diamond is een hengst met ongekend veel uitdrukking, ras en adel. Hij heeft een zeer positief ingesteld karakter. Vader Daily Deal voert het welbekende bloed van Diamond Hit en Lauriers Crusador xx. De moeder van Daily Diamond is een degelijke, zeer correcte Hannoveraanse fokmerrie van Fürst Heinrich. Zij bracht ook Damon’s Dream, als driejarige koning van het Bundeschampionat en voor de topprijs van €280.000 geveild in Munster Handorf. Daily Diamond beweegt met uitzonderlijk veel afdruk en tact.

Zoon van Daily Deal

Daily Diamond is een zoon van Daily Deal, een zoon van Diamond Hit die via grootvader Lauries het bloed van Lauries Crusador xx voert. De moeder van Daily Diamond is Fairy Tale (v.Furst Heinrich), niet alleen in naam een sprookje, maar ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving maar daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, een zoon van Damon Hill die in 2013 het Bundeschampionnat won bij de rijpaarden. De grootmoeder Weronique is een dochter van Wolkentanz waarna deze Hannoveraanse merrielijn verdergaat My Sweet Love een dochter van Mister A (Matcho x x Goldstein).

Onderzoeksrapport

Daily Diamond is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is expressief en goed tot zeer goed van ruimte. De galop is bergop, krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Daily Diamond heeft een aansprekend front en beweegt met zeer veel souplesse, zelfhouding en balans.

Als dressuurpaard heeft Daily Diamond veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Pedigree

Vrij van Ferro, Jazz en Krack C

 Daily Deal  Diamond Hit  Don Schurfro
 Loretta
 Lia  Lauries
 Fairy
 Fairy Tale Fürst Heinrich  Florestan I
 Dawina
 Weronique  Wolkentanz
 My Sweet Love

Stap (2x): 8,5
Draf (2x): 8,5
Galop (2x): 9
Souplesse: 9
Houding en balans: 9
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 9
Aanleg als dressuurpaard: 8,5
——————————————————
Totaal: 87,5

2015: Verrichtingskampioen met 87,5

Marosi
Daily DiamondDaily Diamond x Dreamboy x Silvano N
Geboren: 2017
Opmerking: Verkocht op de EDS voor €45.000,-

Daily Diamond toonde een uniforme collectie ruim voldoende ontwikkelde en ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staande veulens. Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken over uitstraling en een sprekend hoofd. De door de eigenaar gepresenteerde veulen waren allen goed ontwikkeld en langgelijnd. De halzen zijn doorgaans ruim voldoende tot goed van lengte, ze zijn vertikaal aangezet en goed gespierd. De schouder is meermalen schuin gelegen. De rug, lendenen en coupe zijn correct gevormd. Het fundament is doorgaans van terzijde gezien correct gebouwd. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. De veulens hadden meermalen een wat lang en sabelbenig gesteld achterbeen. De stap heeft voldoende tot ruim voldoende ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en tactmatig met een goede ruimte. In galop tonen de veulens veel souplesse en kracht en doorgaans een goede balans. In beweging zou het achterbeen actiever kunnen ondertreden.

Dekadvies op basis van verlichtingsonderzoek en getoonde veulens
Daily Diamond kan het model verbeteren en instelling, souplesse, bewegingstechniek en bloedspreiding aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.